Miten se tapahtuu

Tuotanto

Selaa nähdäksesi prosessin

Vaihe 1

Raaka-aine

Bauksiitti

Alumiinin tuotanto alkaa malmista. Tämä malmi sisältää muun muassa alumiinioksidia: kutsumme tätä malmia bauksiitiksi.

Alumiinioksidi erotetaan bauksiitista Bayer-prosessin avulla. Tämän prosessin tuloksena syntyvää raaka-ainetta, puhdasta alumiinioksidia, kutsutaan "aluminaksi". Alumina jalostetaan alumiiniksi. Noin 4 kilosta bauksiittia saadaan 1 kilo alumiinia.

Vaihe 2

Tuotetuin metalli

Alumiini

Alumiini tunnetaan kevyenä metallina, se on ruostumaton ja myös hyvä lämmönjohdin. Ennen kuin puhdasta alumiinia voidaan suulakepuristaa, se muotoillaan valmiiksi kiinteiksi sylintereiksi, joita kutsutaan "aihioiksi". Ne esilämmitetään 400–500 celsiusasteeseen, minkä jälkeen ne puristetaan muotin läpi erittäin korkeassa paineessa.

Vaihe 3

Alumiiniprofiili – 4900

Suulakepuristusmuotti

Alumiini puristetaan ja vedetään muotin läpi. Muotissa on muotoreikiä, jotka antavat suulakepuristusprofiilille sen muodon. Puristamisen jälkeen profiili laskeutuu pitkälle pöydälle, jossa se jäähtyy hitaasti muotoonsa. Jäähdytys ja venytys ovat tärkeitä vaiheita, koska ne määrittävät lopulliset mitat tarkasti.

Vaihe 4

Käsittelemätön profiili – 4900

Raakakiskot

Paljas alumiini (jota kutsutaan myös käsittelemättömäksi alumiiniksi) on alumiinia, jota ei ole pinnoitettu tai anodisoitu. Alumiini on aluksi kiiltävää, mutta se himmenee vuosien mittaan.

Vaihe 5

Profiilin käsittely – 4900

Jauhemaalaus

Jauhemaali tai pulverimaali ruiskutetaan alumiinin päälle sähköstaattisella ruiskulla. Kun jauhemaali tehdään sähköstaattiseksi ja alumiiniprofiili maadoitetaan, jauhe tarttuu profiiliin. Sitten profiili siirretään uuniin jauhemaalin sulattamiseksi. Uunissa jauhemaali valuu tiiviiksi, tarttuvaksi kerrokseksi. Muodostunut kerros on naarmuuntumisen, kulumisen ja iskujen kestävä.

Vaihe 6

Ensimmäinen ruiskupuristusmuotti vuodelta 1990 

Rullien ruiskupuristusmuotti  

Tätä muoveille tarkoitettua ruiskupuristusmuottia käytetään kestomuovien (muovien) muuntamiseen tuotteiksi. Ruiskupuristuksessa muovirakeet sulatetaan ja ruiskutetaan muotin onteloihin korkeassa paineessa. Jokainen ontelo on halutun tuotteen muotoinen. Jäähdytyksen aikana muovi jähmettyy uudelleen, muotti aukeaa ja tuotteet poistetaan.

Sijainti: Pääkonttori, Ede, Alankomaat

Vaihe 7

Valmis tuote – 2905 - 4900

Verhokiskojärjestelmä

2905 on käsikäyttöinen järjestelmä kevyille ja keskiraskaille verhoille. Kisko, jolla on monia mahdollisuuksia. Tämä on ihanteellinen kiskoprofiilikokonaisuus verkkoverhojen ja tavallisten verhojen yhdistämiseen. Koska kisko on vain 8 mm:n korkuinen, sitä hädin tuskin edes huomaa.

4900 on käsikäyttöinen sisäänrakennettu kisko kevyille ja keskiraskaille verhoille. Viistot sivut antavat tyylikkään ilmeen

2905 Hand-Drawn Curtain Tracks profile system2